Logi sisse

Tatarlaste rahvuspidu SABANTUI Maardus 2003

08.09.2015

28. juunil 2003.a. kell 11. 00 algab Maardu linnastaadionil tatarlaste rahvuspidu SABANTUI . Sabantui on  tatarlaste iidne rahvuspüha, mida tähistati kevadtööde lõpetamise puhul. Maalt aga paluti sel päeval õnnistust, et sügisene viljasaak oleks hea. Sabantuid tähistavad ka tatarlaste naaberrahvad baškiirid ja marid.

Nagu juba traditsiooniks on saanud toimuvad SABANTUI ajal spordivõistlused, tänavu võisteldakse kotijooksus, köieveos, keppidel kõndimises, puude saagimises, rahvuslik maadluses jne. Enne spordivõistlusi toimub Tatari rahvamuusika kontsert.

SABANTUILE saabub tatarlasi üle Eesti.

SABANTUI korraldamist toetab EV Kultuuriministeerium.

SABANTUI -d korraldab alates 1991.a. Tatari Kogukond Eestis. Tatari Kogukond Eestis on asutatud 1989.a.

Tatarlasi elab Eestis ligi 2500 , kompaktsemalt elataksegi Maardus, kuhu näljahäda tõttu rännati välja 1948.a. Kokku rändas välja üle 300 tatari perekonna, kes kõik on pärit Sergatši piirkonnast Andrejevka külast Nižni-Novgorodi oblastist.

Täiendav informatsioon Mjadut Prokurorov Eesti Tatari Kogukonna aseesimees. Tel. 6001- 378 ja 051 – 28693

Eestimaa Rahvuste Ühendus