Logi sisse

Eesti Rahvusvähemuste Päeva tutvustav vastuvõtt 2006

08.09.2015

Eestimaa Rahvuste Ühendus korraldab 22. septembril kell 16.00 Tallinna Raekojas Eesti Rahvusvähemuste Päeva tutvustava vastuvõtu. Vastuvõtul tänab Eesti Vabariigi rahvastikuminister Paul-Eerik Rummo Eesti rahvusvähemuste organisatsioonide asutajaid, inimesi , kes  juhtisid rahvuslike kogukondi aastail 1988 – 1991. Organiseerunud rahvusvähemused ja Eestimaa Rahvuste Ühendus toetasid Eesti Vabariigi taasiseseisvumist . Lisaks on kavas on päevakohased kõned , musitseerivad Alla Inno-Jakimenko (ukraina) ja TimurFišel (juudi).

Eestimaa Rahvuste Ühendus kutsus 2001.a. oma XIII Foorumi deklaratsioonis üldsust tähistama Eesti Rahvusvähemuste Päeva,

sest 24. septembril 1988.a. toimus I Eestimaa Rahvuste Foorum. Foorum oli märkimisväärne sündmus kogu ühiskonnas, rajades ühendava tee eestlaste ja teiste rahvusvähemuste vahele.

I Eestimaa Rahvuste Foorum pani aluse paljude siinsete rahvusvähemuste  kogukondade asutamisele, kümned tuhanded leidsid oma rahvusliku identiteedi, kaasmaalased ja sõbrad.

I Eestimaa Rahvuste Foorum toetas igakülgselt Eesti Vabariigi taasiseseisvumist, olles koos Rahvarindega vastukaaluks interrindele. Foorum näitas, et erinevad vähemusrahvused toetavad eestlaste püüdu riiklikule taasiseseisvumisele.

Eestimaa Rahvuste Ühendus

Täiendav info 644 – 0234